Loading Udalosti

« All Udalosti

  • This event has passed.

Ukončenie skautského roka 2015/16

26. júna 2016 @ 8:30 - 16:00

AKTUALIZÁCIA: volíme variant v prírode.

Skautský rok sa nám pomaly napĺňa, ale dobrodružstvo nekončí…

… pozývame vás všetky vydry, vĺčatá, skautov, roverov, strážkyne, súrodencov a rodičov stráviť tento akčný deň spolu ako skautská rodina! 🙂

variant v prírode:

Stretneme sa na brehu Malého Dunaja, na pokojnom mieste v lokalite Osada 1 v blízkosti obce Nová Dedinka za Sencom – viď nižšie Google-mapa.  Odporúčaná trasa je po starej bratislavskej ceste cez Senec, vo Veľkom Bieli sa odbočuje doľava na Novú Dedinku. V obci Nová Dedinka treba prejsť po hlavnej ceste až na koniec obce a hneď odbočiť doprava na Bernolákovo. Na tejto ceste sa asi po kilometri odbočuje pred mostom doľava na odbočku, v ktorej je značka “Zákaz vjazdu” – správca areálu o nej vraví ako o poznávacom znamení ?. Ďalej viď nižšie fotky s popisom.

Čo si zažijeme?

8:30 – 10:30  voľné člnkovanie pre rodičov s deťmi, za pomoci roverov, v spolupráci s požičovňou kánoe SPLAV MA. Niektorí nemáte skúsenosti na vode? Vybrali sme miesto s takmer stojatou vodou, odborná pomoc a vesty sú samozrejmosťou, zostavíme aj niekoľko katamaranov (spojením dvoch kánoe, pre väčšiu stabilitu plavidiel), aby ste sa cítili bezpečnejšie a mohli sa tešiť z krásneho okolia lužných lesov. Podmienky sú vhodné aj pre rodiny s malými deťmi.
10:30 nácvik piesní na sv. omšu a zostavenie turnusov na vodácku hru „Španielske galeóny“
11:00 sv. omša
12:00 nástup a ceremónia ukončenia roka
12:30 uvedenie dobrodružnej hry „Španielske galeóny“ a nalodenie prvého turnusu. Ostatní majú čas piknikovať spoločne na lúke z vlastných prinesených zásob. Môžeme sa navzájom ponúkať dobrotami a robiť si takto ochutnávky medzi sebou. Dá sa aj opekať pri ohnisku.
Striedanie turnusov na vode bude prebiehať po 30 minútach. Tí čo nie sú „na vode“, si môžu zahrať hry na lúke a tráviť čas pri táboráku.
15:30 vyhodnotenie hry, deľba pokladu a záver. Kto sa neponáhľa domov, môže zotrvať na bonusovom minisplave o dĺžke 3,3 km k mostu pri Tomašove  (trvanie asi trištvrte hodinu).

Všetci ste srdečne pozvaní zažiť to spolu, tešíme sa na vás! ?

Vojto, Múdry dub, Akela, Márty

PS1: Majme pripravené pršiplášte. AK PRÍDE BÚRKA Z TEPLA, PREČKÁME JU V AUTÁCH (nie pod stromami!).

PS2: Pre uľahčenie orientácie na ceste medzi Novou Dedinkou a areálom ponúkame fotky (popisok je vidieť po nadídení myšou na fotku alebo po nakliknutí-zväčšení fotky).

DSC_0049.JPG

DSC_0048.JPG

DSC_0032.JPG

DSC_0033.JPG

DSC_0041.JPG

DSC_0040.JPG

DSC_0034.JPG

Podrobnosti

Dátum:
26. júna 2016
Čas:
8:30 - 16:00

Organizátor

Vojto
Email:
kolarovicovci@gmail.com

Miesto udalosti

Splavma
Osada 1
Nová Dedinka, 900 29 Slovenská republika
+ Google Map